G Suite krijgt grammaticacontrole

Door - 27 februari 2019

Google liet ons vandaag weten dat de grammaticacontrole, die al door een selecte groep G Suite Business-klanten te gebruiken was, nu beschikbaar is voor alle G Suite gebruikers.

Hulp bij de taalregels

De grammaticacontrole van G Suite zal helpen bij het corrigeren van vaak voorkomende type- en grammaticafouten. Volgens Google geeft de functie onder andere suggesties bij het vervoegen van werkwoorden en het gebruik van het juiste voorzetsel. Hierdoor blijkt het dus ook om te kunnen met de meer complexe taalregels.

De controle zou werken op een gelijkaardige manier als de spellingscontrole van Google. Als je als gebruiker een fout maakt in een tekst zal deze in het geval van een grammaticafout blauw onderlijnd worden in tegenstelling tot de rode onderlijning bij een spellingsfout.

Dankzij AI

Dankzij de doorgedreven ontwikkeling van artificiële intelligentie staat Google intussen ver genoeg op deze functie te kunnen aanbieden aan zijn G Suite-gebruikers. De grammaticaregels die door de intelligentie gegenereerd werden zijn door taalkundige nagekeken en geschikt voor gebruik verklaard.

Eerst beschikbaar voor selecte groep, nu voor iedereen

De slimme grammaticacontrole van Google is niet niet. Het was al te gebruiken door een selecte groep G Suite Business gebruikers. De functie stond standaard niet aan en kon enkel ingeschakeld worden door een administrator binnen het domein. Dankzij de nodige feedback en controles heeft Google beslist dat de functie intussen volwassen genoeg is om beschikbaar te maken voor alle G Suite klanten.

Voorlopig enkel in het Engels

Ondanks dat de grammaticacontrole wel beschikbaar is voor Nederlandse en Belgische G Suite klanten, ondersteunt de functie voorlopig enkel nog maar de Engelse taal. Wanneer andere talen en in het bijzonder Nederlands worden ondersteund is vooralsnog niet bekend.

Meer weten over wat G Suite nog allemaal te bieden heeft voor uw bedrijf?